• Πειραιώς 4, Αθήνα 10431
  • 2105284300 (30 γραμ.)
  • Δευτ - Παρ. (09:00 - 17:00)

Ανάπτυξη Εφαρμογών Android με Firebase CaaS

Ανάπτυξη Εφαρμογών Android με Firebase CaaS

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Δευτέρα 10 & Τρίτη 11 Ιουνίου 2019,  Ωρες 16:00 – 20:00,
Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, 1ος Οροφος,  Αίθουσες Εκπαίδευσης Ομίλου MF

Ανάπτυξη Εφαρμογών Android με Firebase CaaS. Android App Development meets Firebase

Οι έξυπνες συσκευές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones), τα tablets, τα smartwatches, τις smart TVs και σύντομα θα δούμε και τα έξυπνα αυτοκίνητα (smart cars). Στις μέρες μας κυρίαρχο ρόλο στον τομέα αυτό κατέχουν τα smartphones και τα tablets τόσο λόγω των τεράστιων οικονομικών συμφερόντων όλων των εταιρειών που άμεσα ή έμμεσα συσχετίζονται με αυτά και με τις υπηρεσίες που αυτά παρέχουν, όσο και λόγω της διαπίστωσης ότι έχουν μεταβάλλει ριζικά τον τρόπο ζωής μας με αποτέλεσμα να αποτελούν αναγκαιότητα στη δουλειά και στην καθημερινότητα του ανθρώπου και των επιχειρήσεων.

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι η εισαγωγή του προγραμματιστή Android στο περιβάλλον Cloud as a Service της Firebase και στο πλήθος των υπηρεσιών που προσφέρει με στόχο τόσο την καλύτερη και αποδοτικότερη ανάπτυξη λογισμικού για κινητές συσκευές, όσο και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων των παραγόμενων εφαρμογών, καθώς και η διασύνδεση των υπηρεσιών με άλλες πλατφόρμες και τεχνολογίες, όπως web και iOS. Η Firebase παρέχει μεταξύ άλλων υπηρεσίες authentication, cloud database, cloud storage, Analytics, AdMob, Cloud Messaging, Crash Reporting, Cloud Functions, Test Lab, Dynamic Links, Performance Monitoring και Remote Config, όλες εξαιρετικής σημασίας για την πλειοψηφία των εταιρειών.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε ένα ευρύ σύνολο από developers, αφού εκτός από τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, παράλληλα δρα και ενημερωτικά σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό τεχνολογιών που σχετίζονται με το Mobile και Web Development και τη διασύνδεσή τους με τις υπηρεσίες Cloud.

 

Εισηγητής:
Δρ. Ευθύμιος Αλέπης
Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στην έδρα του «Αντικειμενοστρεφούς Προγραμματισμού». Έχει εκπονήσει την διδακτορική του διατριβή στο τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιά με θέμα Μοντελοποίηση χρηστών, κινητή τεχνολογία λογισμικών και διαδίκτυο. Έχει πάρει την 3η θέση με θέμα «Mobile aspects in authoring and tutoring in the context of educational software» στα βραβεία Ericsson Awards. Είναι μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στη θεματική ενότητα «Τεχνολογία Λογισμικού». Έχει συγγράψει μια μονογραφία με τίτλο: «Object Oriented User Interfaces for Personalized Mobile Learning», την οποία έχει εκδώσει ο διεθνής εκδοτικός οίκος Springer, ενώ είναι συγγραφέας, συν/συγγραφέας σε 65 επιστημονικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά, σε κεφάλαια επιστημονικών βιβλίων και σε διεθνή συνέδρια.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Η Firebase προσφέρει μία σειρά από έτοιμες υπηρεσίες οι οποίες παρέχουν σημαντικές δυνατότητες στους developers, μόλις εκείνοι τις συνδέσουν με την εκάστοτε εφαρμογή που αναπτύσσουν.

Η Firebase είναι ουσιαστικά μια υποδομή Cloud as a Service (CaaS) την οποία παρέχει η Google με σκοπό την αποθήκευση βάσεων δεδομένων και έχει την δυνατότητα συγχρονισμού με εφαρμογές διαδικτύου σε Android ή iOS. Συνήθως χρησιμοποιείται σαν backend από developers για εφαρμογές σε Android. Έχει την δυνατότητα να λειτουργεί σαν real-time βάση δεδομένων που την κάνει πιο δυνατή σε σχέση με τις παραδοσιακές λύσεις (SQL, SQLite, shared preference κτλ.). Πρακτικά αυτό της δίνει την δυνατότητα να μπορεί να αποθηκεύει, αλλά και να διαβάζει τιμές σε πραγματικό χρόνο, όταν και όποτε αυτό χρειαστεί, ή ζητηθεί από την εκάστοτε εφαρμογή. Από τα βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει σε όσους την χρησιμοποιούν είναι η δυνατότητα ενσωμάτωσης της στην εφαρμογή με μόνο λίγες γραμμές κώδικα. Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε μορφή JSON (Javascript Object Notation) και όπως προαναφέρθηκε είναι προσβάσιμα και διαθέσιμα από όλους τους τύπους πλατφόρμας.

Εισαγωγή στα διαθέσιμα εργαλεία ανάπτυξης mobile apps: Διαθέσιμα εργαλεία και IDEs (Integrated Development Environments), πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτών, Hybrid and Native mobile apps development environments. Java Advanced Features.

H Firebase υποστηρίζει μία σειρά από υπηρεσίες όπως αποθήκευση (storage), φιλοξενία (hosting), μνημάτων authentication, cloud database, cloud storage, Analytics, AdMob, Cloud Messaging, Crash Reporting, Cloud Functions, Test Lab, Dynamic Links, Performance Monitoring και Remote Config, όλες εξαιρετικής σημασίας για την πλειοψηφία των εταιρειών που διαθέτουν λογισμικό, στα οποία θα αναφερθούμε εκτενέστερα στο σεμινάριο.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνει πλήρης ανάπτυξη βασικών εφαρμογών με κώδικα, χρησιμοποιώντας την υποδομή της Firebase, το εργαλείο Android Studio ή/και το IntelliJ και γλώσσα προγραμματισμού την Java.

 

Επικοινωνία / Δηλώσεις Συμμετοχής
Μπογιαρή Μαρίνα, τηλ 210 5284325, 211 1844277  , email: perif@oikonomotexniki.gr

 

Τι θα μελετήσετε...

Πιστοποιήσεις

Ο Ομιλος MF Οικονομοτεχνική με την παρακολούθηση στο σεμινάριο σας δίνει τις παρακάτω πιστοποιήσεις.

  • Γραπτή Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου

Σχόλια

Αφήστε μας το σχόλιο σας

  • Οικονομοτεχνική Seminars

     ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δευτέρα 10 & Τρίτη 11 Ιουνίου 2019,  Ωρες 16:00 – 20:00, Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, 1ος Οροφος,  Αίθουσες Εκπαίδευσης...

Συχνές ερωτήσεις

Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί από το ΛΑΕΚ (0,24). Η εταιρία μας αναλαμβάνει να σας βοηθήσει στις διαδικασίες επιδότησης και αποπληρωμής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σας
Το σεμινάριο μπορεί να πραγματοποιηθεί και ενδοεπιχειρησιακά προσαρμοσμένο στις δικές σας επιχειρησιακές ανάγκες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν το ταχύτερο, διότι ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, στα τηλ: 210/5200106, 210-5284328
Η εξόφληση του δικαιώματος συμμετοχής γίνεται μόνο με κατάθεση στο Λογαριασμό 5050 030221 686 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 123-00-2320-00-1247 ALPHA BANK,ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε μέχρι και 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου (στη συνέχεια στείλτε παρακαλώ το καταθετήριο στο e-mail: education@oikonomotexniki.gr υπ’ όψιν λογιστηρίου).
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν ειδικό πακέτο σημειώσεων & βεβαίωση συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρονται Coffee Breaks

Επιπλέον σεμινάρια