
Βιομηχανική Ψύξη – Οι τελευταίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις
NEO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Τετάρτη 26 & Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, Ωρες 16:00 – 21:00 Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, 1ος Οροφος, Αίθουσες Εκπαίδευσης Ομίλου MF
Βιομηχανική Ψύξη. Οι τελευταίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Advance επίπεδο Βιομηχανικής Ψήξης
ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση των συμμετεχόντων (θεωρητικά και με παραδείγματα) στις τελευταίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της βιομηχανικής ψύξης, κατά την άσκηση των εργασιακών τους καθηκόντων.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό εταιριών εγκατάστασης, συντήρησης και επισκευής συστημάτων βιομηχανικής ψύξης καθώς και σε επιχειρήσεις αποθήκευσης και μεταφοράς τροφίμων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Δρ. ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π.
Διαθέτει πολυετή πρακτική ενασχόληση με τα συστήματα βιομηχανικής ψύξης και σημαντική διδακτική εμπειρία.
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ Ι – Περί της Βιομηχανικής Ψύξης
– Εισαγωγή – Θεσμικές Έννοιες
– Διαδικασίες σε μία μονάδα βιομηχανικής ψύξης
– Υποδομή σε μία μονάδα βιομηχανικής ψύξης
– Νομοθεσία που διέπει την παραγωγή ψύξης
– Νομοθεσία που διέπει την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων
– Γνώση κανόνων καλής βιομηχανικής πρακτικής
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙI – Ψύξη με συμπίεση ατμών
– Περιγραφή και διαγράμματα ψυκτικού κύκλου
– Πραγματικός ψυκτικός κύκλος
– Συντελεστής συμπεριφοράς
– Διβάθμια συμπίεση με διβάθμιο στραγγαλισμό
– Ψυκτική διάταξη συμπίεσης ατμών με cascade
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙIΙ – Ψύξη με συμπίεση αερίων
– Ψύξη με μηχανή Stirling
– Αντίστροφος κύκλος Brayton
– Κύκλοι κρυογονικών αερίων
– Υγροποίηση αερίων με τη μέθοδο Linde
– Υγροποίηση αερίων με τη μέθοδο Caude
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙV – Ψύξη με Δύο εργαζόμενα μέσα
– Ψύξη με απορρόφηση – Διάγραμμα ενθαλπίας – κατά μάζας σύσταση
– Ψυκτική μονάδα απορρόφησης με LiBr/H2O
– Ψύξη με προσρόφηση – Διαγράμματα – Συντελεστής συμπεριφοράς
ΕΝΟΤΗΤΑ V – Ψυκτικά μέσα
– Χαρακτηριστικά των ψυκτικών μέσων
– Περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ψυκτικών ρευστών και των συστημάτων ψύξης και κλιματισμού.
– Το οικονομικό κόστος της διαρροής
– Κανονισμοί
ΕΝΟΤΗΤΑ VΙ – Θερμικές διεργασίες τροφίμων
– Ανάλυση βασικών θερμοφυσικών παραμέτρων όπως της πυκνότητας, της ειδικής θερμοχωρητικότητας, της ενθαλπίας.
– Εφαρμογές στη θερμική αγωγιμότητα
– Θερμική διάχυση
– Θερμότητα αναπνοής
– Διαφυγή υγρασίας φρέσκων φρούτων και λαχανικών
– Συντελεστής συναγωγής θερμότητας
ΕΝΟΤΗΤΑ VΙΙ – Χρόνοι ψύξης και κατάψυξης τροφίμων
– Απαραίτητος χρόνος για την επίτευξης αποδοτικής ψύξης
– Απαραίτητος χρόνος για την επίτευξης αποδοτικής κατάψυξης
– Προϋποθέσεις αποδοτικής κατάψυξης προϊόντων
– Φορτία ψυκτικού συστήματος
Eπικοινωνία / Δηλώσεις Συμμετοχής:
Βογιατζίδου Κωνσταντίνα 211 7252170, 210 5200106 oikonomikotmima@oikonomotexniki.gr