• Πειραιώς 4, Αθήνα 10431
  • 2105284300 (30 γραμ.)
  • Δευτ - Παρ. (09:00 - 17:00)

Ζυμούμενα τρόφιμα. Μικροβιολογία, Τεχνολογία και Ποιοτικός Ελεγχος

Ζυμούμενα τρόφιμα. Μικροβιολογία, Τεχνολογία και Ποιοτικός Ελεγχος

ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29  Νοεμβρίου 2019, Ωρες 16:00-21:00, Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, Αίθουσες Εκπαίδευσης Ομίλου MF.

Μικροβιολογία, Τεχνολογία και Ποιοτικός Ελεγχος Ζυμούμενων Τροφίμων Ζωικής και Φυτικής Προέλευσης

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η  εκπαίδευση στελεχών και εργαζομένων της βιομηχανίας τροφίμων στη μικροβιολογία, τεχνολογία και τον ποιοτικό έλεγχο ζυμούμενων τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης, ώστε να μπορούν να κατανοήσουν το μικροβιολογικό και βιοχημικο-φυσικό υπόβαθρο των σημαντικότερων ζυμώσεων, τις καθοριστικές παραμέτρους κάθε ζύμωσης και τα κρίσιμα σημεία ελέγχου κατά την παραγωγή ζυμούμενων γαλακτοκομικών, αλλαντικών, λαχανικών (τουρσί) και επιτραπέζιων ελιών

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη βιομηχανιών τροφίμων που ασχολούνται στην παραγωγή, στον ποιοτικό έλεγχο και την ανάπτυξη νέων προϊόντων ζυμούμενων τροφίμων καθώς και σε βιοτεχνίες παραγωγής ζυμούμενων τροφίμων.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
1. Εισαγωγή στην τεχνολογία ζυμούμενων τροφίμων ως μέθοδο συντήρησης τροφίμων.
Κατηγορίες ζυμούμενων τροφίμων και είδη ζύμωσης.
2. Καλλιέργειες εκκίνησης και αυτόχθονοι μικροοργανισμοί ζύμωσης. Γένη και είδη μικροοργανισμών που συμμετέχουν σε ζυμώσεις τροφίμων, συνθήκες ανάπτυξης, προϊόντα του μεταβολισμού που καθορίζουν την ποιότητα και ασφάλεια των ζυμούμενων τροφίμων.
3. Μικροβιολογία, τεχνολογία παραγωγής και ποιότητα ζυμούμενων γαλακτοκομικών: Γιαούρτι, φέτα, γραβιέρα, ξινόγαλο-κεφίρ.
4. Μικροβιολογία, τεχνολογία παραγωγής και ποιότητα ζυμούμενων αλλαντικών: Σαλάμι αέρος, προσούτο, παστουρμάς
5. Μικροβιολογία, τεχνολογία παραγωγής και ποιότητα ζυμούμενων λαχανικών: Τουρσί λάχανο, πιπεράκι, αγγουράκι/τομάτα.
6. Μικροβιολογία, τεχνολογία παραγωγής και ποιότητα ζυμούμενων επιτραπέζιων ελιών: Πράσινες ελιές ισπανικού τύπου, Μαύρες ελιές άλμης ελληνικού τύπου, Ελιές Θρούμπες.
7. Παραδείγματα προσδιορισμού μικροβιολογικών κινδύνων και κρίσιμων σημείων ελέγχου στη βιομηχανία ζυμούμενων τροφίμων: Ζυμούμενα γαλακτοκομικά, αλλαντικά, λαχανικά, ελιές.

ΕΠΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΒΑΣΗΣ
Αναπληρωτής Καθηγητής Εργ. Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Πρώην Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων). Εισηγητής σεμιναρίων με μεγάλη διδακτική και πρακτική εμπειρία.
και
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΙΤΣΑΓΓΑ
Τεχνολόγος τροφίμων. Σύμβουλος έρευνας τροφίμων

Επικοινωνία / Δηλώσεις Συμμετοχής
Βογιατζίδου Κωνσταντίνα 211 7252170  oikonomikotmima@oikonomotexniki.gr

Τι θα μελετήσετε...

Πιστοποιήσεις

Ο Ομιλος MF Οικονομοτεχνική με την παρακολούθηση στο σεμινάριο σας δίνει τις παρακάτω πιστοποιήσεις.

  • Γραπτή Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου

Σχόλια

Αφήστε μας το σχόλιο σας

  • Ευρωεκπαιδευτική ΕΠΕ
    Manager

    ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29  Νοεμβρίου 2019, Ωρες 16:00-21:00, Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, Αίθουσες Εκπαίδευσης Ομίλου MF. Μικροβιολογία,...

Συχνές ερωτήσεις

Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί από το ΛΑΕΚ (0,24). Η εταιρία μας αναλαμβάνει να σας βοηθήσει στις διαδικασίες επιδότησης και αποπληρωμής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σας
Το σεμινάριο μπορεί να πραγματοποιηθεί και ενδοεπιχειρησιακά προσαρμοσμένο στις δικές σας επιχειρησιακές ανάγκες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν το ταχύτερο, διότι ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, στα τηλ: 210/5200106, 210-5284328
Η εξόφληση του δικαιώματος συμμετοχής γίνεται μόνο με κατάθεση στο Λογαριασμό 5050 030221 686 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 123-00-2320-00-1247 ALPHA BANK,ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε μέχρι και 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου (στη συνέχεια στείλτε παρακαλώ το καταθετήριο στο e-mail: education@oikonomotexniki.gr υπ’ όψιν λογιστηρίου).
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν ειδικό πακέτο σημειώσεων & βεβαίωση συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρονται Coffee Breaks

Επιπλέον σεμινάρια