• Πειραιώς 4, Αθήνα 10431
  • 2105284300 (30 γραμ.)
  • Δευτ - Παρ. (09:00 - 17:00)

Μικροβιολογία Τροφίμων

Μικροβιολογία Τροφίμων

ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Δευτέρα 23  & Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, Ωρες 16:00-21:00, Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, Αίθουσες Εκπαίδευσης Ομίλου MF.

Μικροβιολογία Τροφίμων. Μικροβιολογική Αλλοίωση Τροφίμων και Μικροβιολογικοί Κίνδυνοι Ασφαλείας

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση στελεχών και εργαζομένων της βιομηχανίας τροφίμων (και φαρμάκων) στη μικροβιολογία τροφίμων, την υγιεινή τροφίμων, τις μεθόδους μικροβιολογικής ανάλυσης, τους μικροβιολογικούς κινδύνους των τροφίμων, και τους παράγοντες που επηρεάζουν τη μικροβιολογική αλλοίωση τροφίμων και καθορίζουν τη διάρκεια ζωής.
Το πρόγραμμα έχει καθαρά βιωματικό χαρακτήρα, με προβολή εκπαιδευτικής ταινίας, αναπαραστάσεις ρόλων καθώς και ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες μεταξύ των συμμετεχόντων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους και στελέχη βιομηχανιών τροφίμων που ασχολούνται στην παραγωγή, στον ποιοτικό έλεγχο και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

• Εισαγωγή στη Μικροβιολογία Τροφίμων.
• Είδη και κατηγορίες (ταξινόμηση) μικροοργανισμών, πηγές προέλευσης, συνθήκες ανάπτυξης, μέθοδοι αναπαραγωγής, βασικά στοιχεία θρέψης και μεταβολισμού των μικροοργανισμών.
• Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών, μέθοδοι καταστροφής μικροοργανισμών / απολύμανσης, ή αναστολής ανάπτυξης μικροοργανισμών (συνθετικά συντηρητικά και φυσικές αντιμικροβιακές ουσίες).
• Αλλοιογόνοι και παθογόνοι μικροοργανισμοί των τροφίμων με βάση τη σύστασή τους (γάλα-γαλακτοκομικά, κρέας-αλλαντικά, φρούτα-λαχανικά, σιτηρά-όσπρια-ξηροί καρποί-σκόνες, χυμοί-ροφήματα, κρασί-μπύρα, νερό)
• Αλλοιογόνοι και παθογόνοι μικροοργανισμοί των τροφίμων με βάση τη μέθοδο επεξεργασίας τους (παστερίωση, αποστείρωση, ψύξη, κατάψυξη, αφυδάτωση, υψηλή υδροστατική πίεση, ακτινοβολία).
• Τροφικές ασθένειες και τροφοπαθογόνοι μικροοργανισμοί.
• Παραδοσιακές και σύγχρονες μέθοδοι μικροβιολογικής ανάλυσης τροφίμων.
• Παραδείγματα προσδιορισμού μικροβιολογικών κινδύνων και κρίσιμων σημείων ελέγχου στη βιομηχανία τροφίμων στα πλαίσια του συστήματος διασφάλισης ποιότητας: Κρέας, αλλαντικά, παστεριωμένο γάλα, μαλακά τυριά, νωπά φρούτα-λαχανικά, χυμοί, σιτηρά.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Ι. ΓΙΑΒΑΣΗΣ
Αναπληρωτής Καθηγητής Εργ. Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
(Πρώην Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων). Εισηγητής σεμιναρίων με μεγάλη διδακτική και πρακτική εμπειρία.

Επικοινωνία / Δηλώσεις Συμμετοχής
Βογιατζίδου Κωνσταντίνα 211 7252170  oikonomikotmima@oikonomotexniki.gr

Τι θα μελετήσετε...

Πιστοποιήσεις

Ο Ομιλος MF Οικονομοτεχνική με την παρακολούθηση στο σεμινάριο σας δίνει τις παρακάτω πιστοποιήσεις.

  • Γραπτή Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου

Σχόλια

Αφήστε μας το σχόλιο σας

  • Ευρωεκπαιδευτική ΕΠΕ
    Manager

    ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Δευτέρα 23  & Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, Ωρες 16:00-21:00, Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, Αίθουσες Εκπαίδευσης Ομίλου MF. Μικροβιολογία...

Συχνές ερωτήσεις

Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί από το ΛΑΕΚ (0,24). Η εταιρία μας αναλαμβάνει να σας βοηθήσει στις διαδικασίες επιδότησης και αποπληρωμής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σας
Το σεμινάριο μπορεί να πραγματοποιηθεί και ενδοεπιχειρησιακά προσαρμοσμένο στις δικές σας επιχειρησιακές ανάγκες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν το ταχύτερο, διότι ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, στα τηλ: 210/5200106, 210-5284328
Η εξόφληση του δικαιώματος συμμετοχής γίνεται μόνο με κατάθεση στο Λογαριασμό 5050 030221 686 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 123-00-2320-00-1247 ALPHA BANK,ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε μέχρι και 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου (στη συνέχεια στείλτε παρακαλώ το καταθετήριο στο e-mail: education@oikonomotexniki.gr υπ’ όψιν λογιστηρίου).
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν ειδικό πακέτο σημειώσεων & βεβαίωση συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρονται Coffee Breaks

Επιπλέον σεμινάρια