Ο Νέος Ποινικός Κώδικας

Ο Νέος Ποινικός Κώδικας

ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ON-LINE  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Τετάρτη 15  Σεπτεμβρίου 2021, 16:00-20:00

ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

  • ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ
  • ΔΙΑΚΟΠΗ & ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΙΝΗΣ
  • ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΠΟΙΝΩΝ
  • ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΟΙΝΩΝ

LIVE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ZOOM.US

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επεξήγηση θεωρητικών και πρακτικών ζητημάτων της πολυδαίδαλης διαδικασία της ποινικής εκτέλεσης. Δίδεται έμφαση στην νομολογιακή εξέλιξη και τις πρακτικές προβληματικές που αντιμετωπίζει το Δικαστήριο αλλά και ο υπερασπιστής δικηγόρος. Εμβάθυνση στη μεθοδολογία κατά περίπτωση, πραγματικά παραδείγματα και κατανόηση των θεματικών εκ μέρους των συμμετεχόντων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη δικηγορικών εταιρειών, ελεύθερους επαγγελματίες δικηγόρους & ασκούμενους δικηγόρους.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πραγματοποίησε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στις Ποινικές Επιστήμες. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 2007, με κύριες αιχμές το Ποινικό και το Διοικητικό Δίκαιο. Διατελεί Νομικός Σύμβουλος μεγάλων εταιρειών, έχοντας πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα του οικονομικού ποινικού δικαίου, του δικαίου τηλεπικοινωνιών και του δικαίου δημοσίων προμηθειών.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Από την επιβολή της ποινής σε πρώτο βαθμό έως το αμετάκλητο αυτής: ζητήματα διαχρονικού ποινικού δικαίου. H αρχή της αναδρομικής εφαρμογής του επιεικέστερου ουσιαστικού ποινικού νόμου και η επιρροή της στην ποινική μεταχείριση του καταδικασθέντος.
Ζητήματα αναστολής των ποινών (άρθ. 99 επ. ΠΚ): όροι και προϋποθέσεις χορήγησης, περιπτωσιολογία άρσης και ανάκλησης.
Η ερήμην καταδικαστική απόφαση: στρατηγικές δυνατότητες του συνηγόρου και μεθοδολογία υλοποίησης.
Αίτηση αναστολής εκτέλεσης της καταδικαστικής απόφασης (άρθ. 472 και 497 ΚΠΔ): περιπτωσιολογία, διακρίσεις, πρακτικά ζητήματα.
Διακοπή και αναβολή εκτέλεσης ποινής (άρθ. 555 επ. ΚΠΔ): ενέργειες προ του φάσματος της άμεσης εκτέλεσης της ποινής.
Αμφισβήτηση της εκτελεστότητας της ποινής (άρθ. 562 ΚΠΔ).
Διαδικασία συγχώνευσης επιβληθεισών ποινών (άρθ. 551 ΚΠΔ): ενέργειες σε περίπτωση πολλαπλών καταδικαστικών αποφάσεων.

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ & ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ: 100€

ΓΙΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ: 50€

Για τη συμμετοχή σας επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλ. 210 5200106, 2155052008 και στα e-mail: education@oikonomotexniki.gr, seminar@oikonomotexniki.gr

Σχόλια

Αφήστε μας το σχόλιο σας

  • Νομικό Γραφείο

    ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ON-LINE  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Τετάρτη 15  Σεπτεμβρίου 2021, 16:00-20:00 ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗ & ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΙΝΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΠΟΙΝΩΝ...