• Πειραιώς 4, Αθήνα 10431
  • 2105284300 (30 γραμ.)
  • Δευτ - Παρ. (09:00 - 17:00)

Στρατηγική των Γαλάζιων Ωκεανών (Blue Ocean Strategic)

Στρατηγική των Γαλάζιων Ωκεανών (Blue Ocean Strategic)

 ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Τρίτη 19 & Τρίτη 26   Νοεμβρίου  2019,  Ωρες  16:00 -21:00,  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Αίθουσες Εκπαίδευσης Ομίλου MF
Στρατηγική των Γαλάζιων Ωκεανών (Blue Ocean Strategic). Δημιουργία Καινοτόμων Προιόντων  Υπηρεσιών. Εμπειρίες από τις Διεθνείς Αγορές και Επιχειρήσεις. ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ INSEAD Business School

 

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση του αναλυτικού εργαλείου του INSEAD Business School για δημιουργία καινοτομίας.
Ο στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τη γνώση της μεθοδολογίας που θα επιτρέπει την ανατοποθέτηση επιχειρηματικών αλλά και κοινωνικών προβλημάτων ώστε αυτά να μπορούν να αντιμετωπιστούν με μικρό κόστος και βιώσιμο τρόπο.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε
• στελέχη μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επιζητούν την ανανέωση των χαρτοφυλακίων τους με νέα και καινοτόμα προϊόντα.
• επιχειρηματίες που έχουν δεχθεί πίεση από την πρόσφατη οικονομική κρίση καθώς και από ανατροπές (disruptions) στον κλάδο τους και επιθυμούν να ξεφύγουν από αυτά.
• ιδρυτές και στελέχη νεοφυών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να ενδυναμώσουν ή να αξιολογήσουν τα καινοτομικά στοιχείων των προϊόντων και υπηρεσιών τους.
• σε στελέχη φορέων και οργανισμών δημόσιου ενδιαφέροντος που επιθυμούν την εισαγωγή “επιχειρηματικής λογικής” και καινοτομίας στην αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων
• σε όσους επιδιώκουν την ενίσχυση της επενδυτικής ελκυστικότητας των επιχειρηματικών τους προτάσεων (εξεύρεση πιστωτών και επενδυτών).
.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής, Πολυτεχνείο Πατρών. Απόφοιτος του IEP. Στέλεχος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών (επί 29 έτη). Έχει εργαστεί ως επικεφαλής στις Διευθύνσεις Στρατηγικής Επικοινωνίας & Ανάλυσης Αγορών Κανονιστικής Συμμόρφωσης & Διαχείρισης Κινδύνου, Εκκαθάρισης & Διαχείρισης Κινδύνου, Ανάπτυξης & Προώθησης Προϊόντων, Λειτουργίας Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ως Project Manager ανάπτυξης του συστήματος συναλλαγών ΟΑΣΗΣ και άλλων αναπτυξιακών τεχνολογικών και επιχειρησιακών έργων. Από τον Οκτώβριο του 2018 Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Products & Investments – Business Management Consulting με αντικείμενο την παροχή συμβουλών σε θέματα business modeling, E-GRC, στρατηγικής επικοινωνίας, χρηματοδότησης, εταιρικής αναδιάρθρωσης και εκπαίδευσης.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
• Γενικό πλαίσιο και περιβάλλον (συνοπτικά)
o Το επιχειρηματικό περιβάλλον, εγχώριο και διεθνές, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί σήμερα.
o Οι ανάγκες επιχειρήσεων, καταναλωτών και επενδυτών.
o Η προσέγγιση για την βιώσιμη ανάπτυξη: εργαλεία, μεθοδολογίες, προσέγγιση και ποσοτικοποίηση.
• Η Στρατηγική των Γαλάζιων Ωκεανών
o Παρουσίαση της Στρατηγικής των Γαλάζιων Ωκεανών
o Αξιακή καινοτομία (μείωση κόστους με ταυτόχρονη αύξηση της αξίας)
o Ο Καμβάς της Στρατηγικής (αποτύπωση και αξιολόγηση υφιστάμενης προσφοράς)
o Το πλαίσιο των τεσσάρων ενεργειών (εξαλείψτε και μειώστε χαρακτηριστικά προϊόντων, αυξήστε και δημιουργείστε άλλα).
o Τα τρία χαρακτηριστικά μιας καλής στρατηγικής: εστίαση, διαφοροποίηση και ακαταμάχητο σλόγκαν.
o Παράγοντες με ασύμμετρη επίδραση (σημεία ανατροπής – tipping points). Ομάδα με κρίσιμη μάζα και τα πολλαπλασιαστικά της αποτελέσματα.
o Πλάγια (lateral) και κάθετη σκέψη (vertical thinking) – η πρώτη παράγει νέες ιδέες που λύνουν προβλήματα με καινοτόμο τρόπο, βλέποντάς τα από διαφορετικές οπτικές γωνιές και η δεύτερη αποδεικνύει την αξία τους με μετρήσιμο τρόπο.
• Case studies
o Θα γίνει μελέτη των παρακάτω πραγματικών επιχειρηματικών περιπτώσεων της διεθνούς αγοράς:
o Επιτυχημένη ανατοποθέτηση επιχειρηματικής δραστηριότητας που δέχθηκε πίεση από διεθνούς εμβέλειας ανατροπές που συνέβησαν στο χώρο δραστηριοποίησης της (disrupted industry).
o Δημιουργία και αξιοποίηση νέου πελατειακού κοινού για προϊόν της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.
o Επίλυση κοινωνικών προβλημάτων (π.χ. αστική ασφάλεια) ακολουθώντας τη μεθοδολογία των Γαλάζιων Ωκεανών
• Ερωτήματα που θα απαντηθούν
o Γιατί οι νέες εταιρείες που κινούνται με καινοτόμα προσέγγιση έχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από αυτές που είναι απλές επεκτάσεις στον ήδη γνωστό χώρο της αγοράς.
o Πως είναι δυνατό να συνδυαστεί η μείωση του κόστους ενός προϊόντος με την αύξηση της προσφερόμενης αξίας στον πελάτη ;
o Γιατί η Στρατηγική των Γαλάζιων Ωκεανών είναι επίκαιρη για τις ελληνικές επιχειρήσεις;
o Πως μπορεί η Στρατηγική να συμβάλει στην αποτελεσματική τοποθέτηση προϊόντων και υπηρεσιών με δεδομένο το εγχώριο περιβάλλον (πρόσφατη οικονομική κρίση και ύφεση) και τις διεθνούς εμβέλειας ανατροπές που έχουν συντελεστεί σε πολλούς οικονομικούς κλάδους.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ
 Προσέγγιση από τη μεγάλη εικόνα στη μικρή
 Ενεργητική συμμετοχή
 Οπτικοακουστικό υλικό
 Μελέτη πραγματικών περιπτώσεων
 Εφαρμογή στην εγχώρια οικονομία και αγορά

Eπικοινωνία / Δηλώσεις Συμμετοχής:
ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ τηλ:  : 210 5284327, 211 1843452  e-mail: euromark@oikonomotexniki.gr

Τι θα μελετήσετε...

Πιστοποιήσεις

Ο Ομιλος MF Οικονομοτεχνική με την παρακολούθηση στο σεμινάριο σας δίνει τις παρακάτω πιστοποιήσεις.

  • Γραπτή Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου

Σχόλια

Αφήστε μας το σχόλιο σας

  • Οικονομοτεχνική Seminars

     ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Τρίτη 19 & Τρίτη 26   Νοεμβρίου  2019,  Ωρες  16:00 -21:00,  Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Αίθουσες Εκπαίδευσης Ομίλου MF...

Συχνές ερωτήσεις

Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί από το ΛΑΕΚ (0,24). Η εταιρία μας αναλαμβάνει να σας βοηθήσει στις διαδικασίες επιδότησης και αποπληρωμής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σας
Το σεμινάριο μπορεί να πραγματοποιηθεί και ενδοεπιχειρησιακά προσαρμοσμένο στις δικές σας επιχειρησιακές ανάγκες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν το ταχύτερο, διότι ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, στα τηλ: 210/5200106, 210-5284328
Η εξόφληση του δικαιώματος συμμετοχής γίνεται μόνο με κατάθεση στο Λογαριασμό 5050 030221 686 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 123-00-2320-00-1247 ALPHA BANK,ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε μέχρι και 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου (στη συνέχεια στείλτε παρακαλώ το καταθετήριο στο e-mail: education@oikonomotexniki.gr υπ’ όψιν λογιστηρίου).
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν ειδικό πακέτο σημειώσεων & βεβαίωση συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρονται Coffee Breaks

Επιπλέον σεμινάρια