Φορολογικά και Λογιστικά Θέματα -Ηλεκτρονικά Βιβλία (My Data) για Τουριστικά γραφεία

Φορολογικά και Λογιστικά Θέματα -Ηλεκτρονικά Βιβλία (My Data) για Τουριστικά γραφεία

ΝΕΟ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ  ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Τρίτη 17 Μαίου 2022, Ωρες 15:00 – 20:00   Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, 1ος Οροφος,  Αίθουσες Εκπαίδευσης Ομίλου MF

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ COVID-19

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MY DATA
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ
ΤΗΣ ΑΑΔΕ
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ  ΚΑΙ ON-LINE  ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ZOOM.US

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναλύσει όλα τα ειδικά φορολογικά – λογιστικά θέματα που απασχολούν τις ξενοδοχειακές – τουριστικές επιχειρήσεις με έμφαση στην τήρηση των ηλεκτρονικών βιβλίων στην πλατφόρμα MYDATA.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Υπεύθυνους & στελέχη λογιστηρίου ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τουριστικών γραφείων και πρακτορείων ταξιδίων. Ενδιαφέρει άμεσα και ελεύθερους επαγγελματίες Λογιστές που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στις  ιδιαιτερότητες του κλάδου

EΙΣΗΓΗΤΗΣ:
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ
Λογιστής, Φοροτεχνικός Α’ Τάξης, τ. Εσωτερικός ελεγκτής μεγάλου ομίλου. Λειτουργεί ως Φοροτεχνικός Σύμβουλος επιχειρήσεων άνω των 25 ετών. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής από το ΕΚΕΠΙΣ. Διαθέτει διδακτική εμπειρία σε στελέχη επιχειρήσεων άνω των 25.000 ωρών.

 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
• Στο σεμινάριο θα γίνει αναφορά σε Φορολογικά και Λογιστικά θέματα που απασχολούν καθημερινά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα πρακτορεία ταξιδίων.
• Πιο συγκεκριμένα θα γίνει αναφορά:

• Στον τρόπο φορολόγησης των ξενοδοχειακών μονάδων. (Ατομικές Επιχειρήσεις, Ομόρρυθμες Εταιρείες, ΕΠΕ,ΑΕ,ΙΚΕ κλπ) με παραδείγματα και εφαρμογές καθώς και των πρακτορείων ταξιδίων.

• Στα ειδικά θέματα ΦΠΑ που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχειακές μονάδες. (Αυτοπαραδόσεις αγαθών, Αυτοπαροχές υπηρεσιών, Επιστροφή ΦΠΑ επενδυτικών αγαθών) καθώς και τα πρακτορεία ταξιδίων – καθεστώτα πακέτων.

• Στα θέματα ΕΝΦΙΑ και ΕΦΑ που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα πρακτορεία ταξιδίων που διαθέτουν ακίνητα.

• Στη συμπλήρωση των εντύπων Ε1,Ε2 των ατομικών επιχειρήσεων πρακτορείων καθώς και επιχειρήσεων εκμετάλλευσης δωματίων με παραδείγματα και εφαρμογές.

• Στη συμπλήρωση των εντύπων Ν και Ε3 των Νομικών Προσώπων που ασχολούνται με την εκμετάλλευση ξενοδοχείων και πρακτορείων ταξιδίων.

• Στον τρόπο τήρησης των ηλεκτρονικών βιβλίων των πρακτορείων ταξιδίων όταν εφαρμόζουν το καθεστώς περιθωρίου κέρδους με παραδείγματα και εφαρμογές.

• Στις τελευταίες αλλαγές σχετικά με την τήρηση των ηλεκτρονικών βιβλίων για το έτος 2021.

Eπικοινωνία / Δηλώσεις Συμμετοχής:

Για τη συμμετοχή σας επικοινωνήστε μαζί μας  στα τηλ: 210 5200106 & 2110131884


Τι θα μελετήσετε...

Πιστοποιήσεις

Ο Ομιλος MF Οικονομοτεχνική με την παρακολούθηση στο σεμινάριο σας δίνει τις παρακάτω πιστοποιήσεις.

  • Γραπτή Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου

Σχόλια

Αφήστε μας το σχόλιο σας

  • Οικονομοτεχνική Seminars

    ΝΕΟ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ  ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Τρίτη 17 Μαίου 2022, Ωρες 15:00 – 20:00   Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, 1ος Οροφος, ...

Συχνές ερωτήσεις

Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί από το ΛΑΕΚ (0,24). Η εταιρία μας αναλαμβάνει να σας βοηθήσει στις διαδικασίες επιδότησης και αποπληρωμής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σας
Το σεμινάριο μπορεί να πραγματοποιηθεί και ενδοεπιχειρησιακά προσαρμοσμένο στις δικές σας επιχειρησιακές ανάγκες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν το ταχύτερο, διότι ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, στα τηλ: 210/5200106, 210-5284328
Η εξόφληση του δικαιώματος συμμετοχής γίνεται μόνο με κατάθεση στο Λογαριασμό 5050 030221 686 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 123-00-2320-00-1247 ALPHA BANK,ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε μέχρι και 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου (στη συνέχεια στείλτε παρακαλώ το καταθετήριο στο e-mail: education@oikonomotexniki.gr υπ’ όψιν λογιστηρίου).
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν ειδικό πακέτο σημειώσεων & βεβαίωση συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρονται Coffee Breaks

Επιπλέον σεμινάρια