• Πειραιώς 4, Αθήνα 10431
 • 2105284300 (30 γραμ.)
 • Δευτ - Παρ. (09:00 - 17:00)

Αυτόφωρη Διαδικασία: Από το Τμήμα ως το Δικαστήριο. Βήματα και δικαιώματα

Αυτόφωρη Διαδικασία: Από το Τμήμα ως το Δικαστήριο. Βήματα και δικαιώματα

 ΝΕΟ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Τετάρτη  4  Νοεμβρίου 2020, Ωρες 16:00-20:00, Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, Αίθουσες Επαίδευσης Ομίλου MF

 

ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΒΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΟΓΩ COVID-19

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ON-LINE  ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ZOOM.US

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Δικηγορικές εταιρίες, ελεύθερους επαγγελματίες Δικηγόρους & ασκούμενους Δικηγόρους.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Δ. ΓΚΑΒΕΛΑΣ
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του  Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί δικηγορία ( ακροατηρίου άλλα  και συμβουλευτική) από το 2004 και  έχει υπερασπιστεί επιτυχώς υποθέσεις Ποινικού και Αστικού – Εταιρικού Δικαίου και διατελεί Nομικός Σύμβουλος εταιρειών. Έχει πολυετή εμπειρία και  εξειδίκευση στον τομέα  του ποινικού δικαίου και  αποτελεί μέλος της  Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων. Έχει λάβει  μέρος σε συνέδρια Ιατρικού Δικαίου ως εισηγητής.

 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

 1. Έννοια αυτόφωρου αδικήματος και διάκριση των μορφών εμφανίσεως του κατά το άρθρο 242 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, χρονικά όρια του αυτοφώρου και συνέπειες της ισχύος των ορίων αυτών.
 2. Αστυνομική προανάκριση-Γενικοί και Ειδικοί Ανακριτικοί Υπάλληλοι-Εισαγγελέας-Ανακριτής: ο ρόλος, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των επιφορτισμένων με τη δίωξη του εγκλήματος στο στάδιο αυτό
 3. Προσαγόμενος-Ύποπτος-Συλληφθείς-Κατηγορούμενος: Οριοθέτηση του status quo των εννοιών, οριοθέτηση του χρόνου κτήσης της κτήσης της εκάστοτε ιδιότητας, δικαιώματα και υποχρεώσεις του εμπλεκομένου κατά την προσαγωγή/σύλληψη κτλ (δικαίωμα πρόσβασης στο συνήγορο, δικαίωμα σιωπής και μη αυτοενοχοποίησης, δικαίωμα ενημέρωσης για την αποδιδόμενη κατηγορία κτλ, υποχρέωση ανοχής υπό όρους επαχθών ανακριτικών πράξεων)
 4. Ο ρόλος του θύματος κατά το στάδιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συγκριτική αξιολόγηση της θέσης του επί τη βάσει του παλαιού και νέου κώδικα ποινικής δικονομίας.
 5.  Έρευνες και Ειδικές ανακριτικές πράξεις: Προϋποθέσεις διενέργειάς τους, όρια της αποδεικτικής αξιοποίησης των ευρημάτων τους και ακυρότητες της προδικασίας από τη διενέργειά τους χωρίς τους όρους και της προϋποθέσεις του νόμου (άρση απορρήτου επικοινωνιών, ανακριτική διείσδυση κτλ). Δικαιώματα του καθ’ ου η ειδική ανακριτική πράξη).
 6. Αυτόφωρη διαδικασία επί κακουργημάτων και αυτόφωρη διαδικασία επί πλημμελημάτων: δικονομική πορεία, δικονομικές δυνατότητες Εισαγγελέα, Ανακριτή και ανακριτικών υπαλλήλων.
 7. Δικαιώματα του υπόπτου/κατηγορουμένου, αστυνομική προανάκριση και Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Ο ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης μέσα από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
 8. Ανάπτυξη 2 πρακτικών ζητημάτων προς επίλυση από τους συμμετέχοντες και συζήτηση επί των απαντήσεων τους.

Μεθοδολογία Παρουσίασης για online παρακολούθηση
Η παρουσίαση γίνεται μέσω της πλατφόρμας ZOOM.US Απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός PC με κάμερα και ηχεία. Δυνατότητα παρακολούθησης μέσω Internet και εύκολη χρήση από Laptop – Tablet – IPAD, I-PHONE, SMART PHONE

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ & ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ: 100€  

ΓΙΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ : 50€

Για τη συμμετοχή σας επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλ. 210 5200106, 2155052008 και στα e-mail : education@oikonomotexniki.gr , seminar@oikonomotexniki.gr


Σχόλια

Αφήστε μας το σχόλιο σας

 • Οικονομοτεχνική Seminars

   ΝΕΟ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Τετάρτη  4  Νοεμβρίου 2020, Ωρες 16:00-20:00, Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, Αίθουσες Επαίδευσης Ομίλου MF   ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ...

Επιπλέον σεμινάρια