• Πειραιώς 4, Αθήνα 10431
 • 2105284300 (30 γραμ.)
 • Δευτ - Παρ. (09:00 - 17:00)

Data Analyst Ανάλυση Δεδομένων, Αποτελεσματική Λήψη Αποφάσεων

Data Analyst Ανάλυση Δεδομένων, Αποτελεσματική Λήψη Αποφάσεων

ΕΙΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Δευτέρα 24 & Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, Ωρες 16:00-21:00,  Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, Αίθουσες Εκπαίδευσης Ομίλου MF

Data Analyst . Ανάλυση Δεδομένων, Αποτελεσματική Λήψη Αποφάσεων

 

ΣΚΟΠΟΣ
Το επάγγελμα του λογιστή έχει αλλάξει κατά πολύ και θα συνεχίζει να υφίσταται ραγδαίες αλλαγές λόγω της εκτεταμένης χρήσης της τεχνολογίας και των λογιστικών εφαρμογών και προγραμμάτων. Οι αυτοματισμοί στις καταχωρήσεις των παραστατικών, τα προσυμπληρωμένα έντυπα στο taxisnet θα επεκταθούν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα το επάγγελμα του λογιστή καταστιχοργάφου και καταχωρητή λογιστικών γεγονότων να εξαφανιστεί με γοργούς ρυθμούς.

Πλέον αυτό που απαιτείται από τον σύγχρονο λογιστή είναι περισσότερο μία σκωπτική ανάλυση των δεδομένων, και η διεξαγωγή χρήσιμων οικονομικών συμπερασμάτων.

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλη την λογιστική κοινότητα προκειμένου να αποκτηθούν οι απαραίτητες γνώσεις για το λογιστήριο του άμεσου μέλλοντος που ήδη διαμορφώνεται. Απευθύνεται σε λογιστές που εργάζονται τόσο σε εταιρίες όσο και σε λογιστικά γραφεία καθώς και στους ιδιοκτήτες των λογιστικών γραφείων.
Επίσης από την παρακολούθησή του θα επωφεληθούν τα μέγιστα ο Οικονομικός Διευθυντής, τα στελέχη του εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου, οι λογιστές και οι βοηθοί λογιστών

 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ
Απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Χρηματοοικονομική και Λογιστική από το πανεπιστήμιο Salford της Αγγλίας. Διαθέτει αξιόλογη 12ετη διδακτική εμπειρία (πάνω από 1500 παρουσιάσεις σε λογιστικά και φορολογικά σεμινάρια, περισσότερες από 5000 ώρες διδασκαλίας), σε επαγγελματίες λογιστές και στελέχη επιχειρήσεων. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Νεωτερικά θέματα λογιστικής με το σύστημα των πολλαπλών επιλογών.

 

]ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

 • Ανάλυση ισολογισμού, διαστρωματική και χρονολογική ανάλυση των λογαριασμών του ισολογισμού. Διαχρονική ανάλυση των χρηματοοικονομικών δεικτών, υπολογισμός τάσης, διαδικασίες εξομάλυνσης. Καταστάσεις κοινού μεγέθους.Εκτεταμένη εφαρμογή χρονοσειρών για τον υπολογισμό της εποχικότητας, της μη κανονικότητας και της τάσης του κάθε κονδυλίου που εξετάζεται.
 • Ανάλυση προϋπολογισμών:  Πολυπαραμετρικός καθορισμός των  μεταβλητών που καθορίζουν τα κονδύλια του προϋπολογισμού. Μέθοδοι πρόβλεψης κονδυλίων με βάση τις παραμέτρους. Χρήση στατιστικού πακέτου SPSS και εκτεταμένη χρήση του Excel.  Συντελεστές συσχέτισης μεταξύ των κονδυλίων του προϋπολογισμού. Σε ποιο βαθμό το ένα κονδύλι συμπαρασύρει τα άλλα.  Εφαρμογή της ANOVA, εύρεση της απόκλισης (στατιστικό λάθος), διεξαγωγή πολλών χρήσιμων συμπερασμάτων μέσω της Analysis of variance.
 • Πάγια και μητρώα παγίων: Στατιστική ανάλυση των αγορών παγίων, των αποσβέσεων, υπολογισμός τάσης απόσβεσης, χρηματοοικονομικοί δείκτες αποδοτικότητας των παγίων, διαχρονική εξέλιξή τους, υπολογισμός τάσεων των δεικτών των παγίων, διαστρωματική ανάλυση και συσχέτιση της αγοράς των παγίων με την αύξηση των πωλήσεων και την μείωση του κόστους παραγωγής.  Υπολογισμός όλων των στατιστικών στοιχείων των παγίων (μέσοι όροι, διάμεσοι, τυπικές αποκλίσεις). Βασικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλα τα λογιστικά στοιχεία: Πώς από ένα δείγμα πωλήσεων, κόστους, εργασιακού κόστους και μισθοδοσίας, αποσβέσεων, ΦΠΑ, λειτουργικών εξόδων, κόστη πωλητή, έξοδα μάρκετινγκ και συνεδρίων, μπορούμε να κάνουμε στατιστικούς ελέγχους ότι θα επαληθεύονται σε όλες τις περιπτώσεις και οποτεδήποτε συμβούν οι δαπάνες αυτές (Στατιστικός έλεγχος σημαντικότητας από το δείγμα στον πληθυσμό).  Εκτεταμένη χρήση Excel και στατιστικό πακέτο SPSS. Υπολογισμός συντελεστή συσχέτισης, υπολογισμός τυπικής απόκλισης της πρόβλεψης (εύρος τιμών που θα κυμανθεί η εκτίμησή μας), στατιστική σημαντικότητα, εκτεταμένα γραφήματα και πρακτική ανάλυσή τους για την οπτική επεξήγηση του φαινομένου.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
Σε όλα τα προαναφερόμενα:Υπολογισμός συντελεστή συσχέτισης, υπολογισμός τυπικής απόκλισης της πρόβλεψης (εύρος τιμών που θα κυμανθεί η εκτίμησή μας), στατιστική σημαντικότητα, εκτεταμένα γραφήματα και πρακτική ανάλυσή τους για την οπτική επεξήγηση του φαινομένου[/vc_column_text]

Επικοινωνία / Δηλώσεις Συμμετοχής Βογιατζόγλου Αριάδνη τηλ 210 5284328, vogiatzoglou@oikonomotexniki.gr

 

Τι θα μελετήσετε...

 • Ανάλυση ισολογισμού
 • Ανάλυση προϋπολογισμών
 • Πάγια και μητρώα παγίων

Σχόλια

Αφήστε μας το σχόλιο σας

 • Οικονομοτεχνική Seminars

  ΕΙΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Δευτέρα 24 & Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, Ωρες 16:00-21:00,  Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, Αίθουσες Εκπαίδευσης Ομίλου MF Data Analyst...