• Πειραιώς 4, Αθήνα 10431
  • 2105284300 (30 γραμ.)
  • Δευτ - Παρ. (09:00 - 17:00)

Data Analyst για Στελέχη Λογιστηρίου

Data Analyst για Στελέχη Λογιστηρίου

ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Δευτέρα 15 & Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, Ωρες 16:00 – 21:00  Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, 1ος Οροφος,  Αίθουσες Εκπαίδευσης Ομίλου MF

Data Analyst για Στελέχη Λογιστηρίου . Ανάλυση Δεδομένων, Αποτελεσματική Λήψη Αποφάσεων

ΣΚΟΠΟΣ
Το επάγγελμα του λογιστή έχει αλλάξει κατά πολύ και θα συνεχίζει να υφίσταται ραγδαίες αλλαγές λόγω της εκτεταμένης χρήσης της τεχνολογίας και των λογιστικών εφαρμογών και προγραμμάτων. Οι αυτοματισμοί στις καταχωρήσεις των παραστατικών, τα προσυμπληρωμένα έντυπα στο taxisnet θα επεκταθούν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα το επάγγελμα του λογιστή καταστιχοργάφου και καταχωρητή λογιστικών γεγονότων να εξαφανιστεί με γοργούς ρυθμούς.
Πλέον αυτό που απαιτείται από τον σύγχρονο λογιστή είναι περισσότερο μία σκωπτική ανάλυση των δεδομένων, και η διεξαγωγή χρήσιμων οικονομικών συμπερασμάτων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλη την λογιστική κοινότητα προκειμένου να αποκτηθούν οι απαραίτητες γνώσεις για το λογιστήριο του άμεσου μέλλοντος που ήδη διαμορφώνεται. Απευθύνεται σε λογιστές που εργάζονται τόσο σε εταιρίες όσο και σε λογιστικά γραφεία καθώς και στους ιδιοκτήτες των λογιστικών γραφείων.
Επίσης από την παρακολούθησή του θα επωφεληθούν τα μέγιστα ο Οικονομικός Διευθυντής, τα στελέχη του εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου, οι λογιστές και οι βοηθοί λογιστών.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ
Απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Χρηματοοικονομική και Λογιστική από το πανεπιστήμιο Salford της Αγγλίας. Διαθέτει αξιόλογη 12ετη διδακτική εμπειρία (πάνω από 1500 παρουσιάσεις σε λογιστικά και φορολογικά σεμινάρια, περισσότερες από 5000 ώρες διδασκαλίας), σε επαγγελματίες λογιστές και στελέχη επιχειρήσεων.

 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
• Ανάλυση ισολογισμού, διαστρωματική και χρονολογική ανάλυση των λογαριασμών του ισολογισμού.
Διαχρονική ανάλυση των χρηματοοικονομικών δεικτών, υπολογισμός τάσης, διαδικασίες εξομάλυνσης. Καταστάσεις κοινού μεγέθους.
Εκτεταμένη εφαρμογή χρονοσειρών για τον υπολογισμό της εποχικότητας, της μη κανονικότητας και της τάσης του κάθε κονδυλίου που εξετάζεται.

• Ανάλυση προϋπολογισμών: Πολυπαραμετρικός καθορισμός των μεταβλητών που καθορίζουν τα κονδύλια του προϋπολογισμού. Μέθοδοι πρόβλεψης κονδυλίων με βάση τις παραμέτρους. Χρήση στατιστικού πακέτου SPSS και εκτεταμένη χρήση του Excel. Συντελεστές συσχέτισης μεταξύ των κονδυλίων του προϋπολογισμού. Σε ποιο βαθμό το ένα κονδύλι συμπαρασύρει τα άλλα. Εφαρμογή της ANOVA, εύρεση της απόκλισης (στατιστικό λάθος), διεξαγωγή πολλών χρήσιμων συμπερασμάτων μέσω της Analysis of variance.

•Πάγια και μητρώα παγίων: Στατιστική ανάλυση των αγορών παγίων, των αποσβέσεων, υπολογισμός τάσης απόσβεσης, χρηματοοικονομικοί δείκτες αποδοτικότητας των παγίων, διαχρονική εξέλιξή τους, υπολογισμός τάσεων των δεικτών των παγίων, διαστρωματική ανάλυση και συσχέτιση της αγοράς των παγίων με την αύξηση των πωλήσεων και την μείωση του κόστους παραγωγής. Υπολογισμός όλων των στατιστικών στοιχείων των παγίων (μέσοι όροι, διάμεσοι, τυπικές αποκλίσεις).
Βασικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλα τα λογιστικά στοιχεία: Πώς από ένα δείγμα πωλήσεων, κόστους, εργασιακού κόστους και μισθοδοσίας, αποσβέσεων, ΦΠΑ, λειτουργικών εξόδων, κόστη πωλητή, έξοδα μάρκετινγκ και συνεδρίων, μπορούμε να κάνουμε στατιστικούς ελέγχους ότι θα επαληθεύονται σε όλες τις περιπτώσεις και οποτεδήποτε συμβούν οι δαπάνες αυτές (Στατιστικός έλεγχος σημαντικότητας από το δείγμα στον πληθυσμό). Εκτεταμένη χρήση Excel και στατιστικό πακέτο SPSS.
Υπολογισμός συντελεστή συσχέτισης, υπολογισμός τυπικής απόκλισης της πρόβλεψης (εύρος τιμών που θα κυμανθεί η εκτίμησή μας), στατιστική σημαντικότητα, εκτεταμένα γραφήματα και πρακτική ανάλυσή τους για την οπτική επεξήγηση του φαινομένου.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
Σε όλα τα προαναφερόμενα:  Υπολογισμός συντελεστή συσχέτισης, υπολογισμός τυπικής απόκλισης της πρόβλεψης (εύρος τιμών που θα κυμανθεί η εκτίμησή μας), στατιστική σημαντικότητα, εκτεταμένα γραφήματα και πρακτική ανάλυσή τους για την οπτική επεξήγηση του φαινομένου. 

Eπικοινωνία / Δηλώσεις Συμμετοχής:
Βογιατζόγλου Αριάδνη τηλ : 210 5223136 /2117252173
e-mail: vogiatzoglou@oikonomotexniki.gr

Τι θα μελετήσετε...

Πιστοποιήσεις

Ο Ομιλος MF Οικονομοτεχνική με την παρακολούθηση στο σεμινάριο σας δίνει τις παρακάτω πιστοποιήσεις.

  • Γραπτή Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου

Σχόλια

Αφήστε μας το σχόλιο σας

  • Οικονομοτεχνική Seminars

    ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Δευτέρα 15 & Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, Ωρες 16:00 – 21:00  Πανεπιστημίου 58 Αθήνα, 1ος Οροφος,  Αίθουσες Εκπαίδευσης...

Συχνές ερωτήσεις

Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί από το ΛΑΕΚ (0,24). Η εταιρία μας αναλαμβάνει να σας βοηθήσει στις διαδικασίες επιδότησης και αποπληρωμής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σας
Το σεμινάριο μπορεί να πραγματοποιηθεί και ενδοεπιχειρησιακά προσαρμοσμένο στις δικές σας επιχειρησιακές ανάγκες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν το ταχύτερο, διότι ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, στα τηλ: 210/5200106, 210-5284328
Η εξόφληση του δικαιώματος συμμετοχής γίνεται μόνο με κατάθεση στο Λογαριασμό 5050 030221 686 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 123-00-2320-00-1247 ALPHA BANK,ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε μέχρι και 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου (στη συνέχεια στείλτε παρακαλώ το καταθετήριο στο e-mail: education@oikonomotexniki.gr υπ’ όψιν λογιστηρίου).
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν ειδικό πακέτο σημειώσεων & βεβαίωση συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρονται Coffee Breaks

Επιπλέον σεμινάρια