• Πειραιώς 4, Αθήνα 10431
  • 2105284300 (30 γραμ.)
  • Δευτ - Παρ. (09:00 - 17:00)

Πρακτικές Μείωσης κόστους λειτουργίας στην Κουζίνα (Κέρκυρα)

Πρακτικές Μείωσης κόστους λειτουργίας στην Κουζίνα (Κέρκυρα)

 NEO ΕΙΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ & EΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 20 Mαρτίου 2020,  Ωρες  16:00-21:00,
Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, Ωρες 09:30-14:30, Κεντρικό Ξενοδοχείο στην Κέρκυρα

Πρακτικοί τρόποι μείωσης του κόστους λειτουργίας στην κουζίνα, το εστιατόριο και  τα άλλα επισιτιστκά τμήματα σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στην οργάνωση των τμημάτων έτσι ώστε να καλύπτονται αποτελεσματικά οι προσφερόμενες υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους της επιχείρησης. Η εφαρμογή παρόμοιων μεθόδων οργάνωσης είναι πολύ αποτελεσματική για την κερδοφορία των εταιρειών σε κάθε φάση του κύκλου ζωής τους, ειδικότερα δε για τη λειτουργία τους σε περιόδους κρίσεων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε F/B Managers, F&B Controllers, Chef ή Μαγείρους & Υπεύθυνους Κοστολόγησης – Ελέγχου ξενοδοχειακών επιχειρήσεων & εστιατορίων

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΤΖΕΝΟΣ
MBA, Kingston University U.K. Έχει διατελέσει manager και Σύμβουλος σε ξενοδοχειακές & τουριστικές επιχειρήσεις, Εκπαιδευτής σε ΙΝΕΙΓΣΕΕ και άλλους δημόσιους φορείς. Εισηγητής σεμιναρίων τουριστικού ενδιαφέροντος με πολυετή διδακτική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Συγγραφέας 4 βιβλίων για τον τουρισμό & τα ξενοδοχειακά

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Α μέρος
• Κόστος βασικές έννοιες
1. Διακρίσεις του κόστους
2. Πρότυπο κόστος
3. Τα ποσοστά κόστους και η σημασία τους στις περιόδους οικονομικής ύφεσης
4. Τα ποσοστά κόστους στα διάφορα τμήματα του ξενοδοχείου / εστιατορίου
5. Παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της λειτουργίας της μονάδος
6. Το κόστος μοχλός για επιτυχημένη οικονομική διαχείριση σε περιόδους οικονομικής κρίσης
• Η διαδικασία του σωστού προγραμματισμού
1. Η Σύνταξη μενού, καταλόγων, μπουφέ)
2. Πρότυπη μερίδα, πρότυπη συνταγή, πρότυπος τρόπος παραγωγής
3. Η σύνταξη προδιαγραφών
4. Η σωστή επιλογή των προμηθευτών
5. Η αξιοποίηση των πρότυπων μερίδων και συνταγών
6. Η σωστή επιλογή προϊόντων
7. Η έρευνα αγοράς και η σημασία της
8. Οι προμήθειες με συνεργασία
9. Οι προμήθειες μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου
10. Οι ευέλικτες αγορές
11. Ο οικονομικός έλεγχος των προμηθειών
12. Ο έξυπνος χειρισμός συμφωνιών με τους προμηθευτές
13. Η αξιοποίηση των πρότυπων μερίδων και συνταγών
14. Η παραγγελία, η παραλαβή και η σωστή αποθήκευση και διαχείριση των τροφίμων
• Εργατικό κόστος
1. Παράγοντες που επηρεάζουν το εργατικό κόστος
2. Πολιτικές που επιδρούν στο εργατικό κόστος
3. Παραγωγικότητα
4. Πρότυπο απόδοσης
5. Πρότυποι χρόνοι παραγωγής
6. Εργασίες που μετρούνται και εργασίες που δεν μετρούνται με μονάδα παραγωγής στην παραγωγή και διάθεση φαγητού και ποτού
7. Προγραμματισμός προσωπικού και η μείωση του κόστους με τη χρήση μηχανογράφησης
8. Τεχνικές και τρόποι μείωσης του εργατικού κόστους χωρίς αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του πελάτη
9. Η εκπαίδευση και οι ευεργετικές της επιδράσεις στο εστιατόριο και την κουζίνα 10. Η χρήση ευέλικτων προγραμμάτων
• Γενικά και ειδικά έξοδα λειτουργίας
1. Παράγοντες που επηρεάζουν τα γενικά και τα ειδικά έξοδα λειτουργίας
2. Πως μπορούν να προϋπολογισθούν τα γενικά και ειδικά έξοδα Τεχνικές και τρόποι μείωσης των γενικών και ειδικών εξόδων λειτουργίας με τη βοήθεια των συστημάτων πληροφόρησης
3. Τεχνικές και τρόποι μείωσης των γενικών και ειδικών εξόδων λειτουργίας με τη βοήθεια εναλλακτικών μορφών ενέργειας
4. Υπολογισμός και καταχώρηση των γενικών και ειδικών εξόδων ανά είδος και δραστηριότητα
Τρόποι και μέθοδοι εξοικονόμησης ενέργειας
Β Μέρος
• Πληροφοριακά συστήματα και έλεγχος
1. Τι είναι και σε τι χρησιμεύουν
2. Κατηγορίες συστημάτων πληροφόρησης
3. Τα συστήματα πληροφόρησης στα ξενοδοχεία και εστιατόρια και η αποτελεσματική χρήση τους
4. Η χρήση και η βοήθεια των συστημάτων πληροφόρησης στην επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων και η βοήθεια που προσφέρουν στον οικονομικό προγραμματισμό στις περιόδους οικονομικών κρίσεων
Πρακτικά παραδείγματα
– Στατιστικά και οικονομικά στοιχεία και μείωση του κόστους
1. Η χρήση των στατιστικών στοιχείων στη μείωση του κόστους με τη βοήθεια της μηχανοργάνωσης
2. Η χρήση των στατιστικών στοιχείων στην αύξηση της απόδοσης
3. Απαραίτητα στοιχεία και καταγραφή τους
4. Τρόποι συγκέντρωσης στατιστικών στοιχείων ανάλογα με τις κρατήσεις των προηγούμενων ετών
5. Η χρήση των αριθμοδεικτών στην αύξηση της αποδοτικότητας
6. Η χρήση των αριθμοδεικτών στον έλεγχο των δαπανών
7. Ο έλεγχος του κόστους
8. Η εξίσωση Κόστους / Όγκου / Τιμής / Κέρδους
9. Το νεκρό σημείο πωλήσεων
10. Ο προϋπολογισμός και η σημασία του για τα επισιτιστικά τιμήματα
11. Σύνταξη του προϋπολογισμού
Θα χρησιμοποιηθεί έντυπο υλικό με παραδείγματα, και θα δοθούν πρακτικές οδηγίες
για την περαιτέρω χρησιμοποίηση τους στην κάθε επιχείρηση

Eπικοινωνία / Δηλώσεις Συμμετοχής:
Χατζηπαντελή Φωτεινή τηλ:  : 210 5284327, 211 1826510  e-mail: trainingcourses@oikonomotexniki.gr

Τι θα μελετήσετε...

Πιστοποιήσεις

Ο Ομιλος MF Οικονομοτεχνική με την παρακολούθηση στο σεμινάριο σας δίνει τις παρακάτω πιστοποιήσεις.

  • Γραπτή Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου

Σχόλια

Αφήστε μας το σχόλιο σας

  • Οικονομοτεχνική Seminars

     NEO ΕΙΔΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ & EΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Παρασκευή 20 Mαρτίου 2020,  Ωρες  16:00-21:00, Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, Ωρες 09:30-14:30,...

Συχνές ερωτήσεις

Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί από το ΛΑΕΚ (0,24). Η εταιρία μας αναλαμβάνει να σας βοηθήσει στις διαδικασίες επιδότησης και αποπληρωμής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σας
Το σεμινάριο μπορεί να πραγματοποιηθεί και ενδοεπιχειρησιακά προσαρμοσμένο στις δικές σας επιχειρησιακές ανάγκες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν το ταχύτερο, διότι ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, στα τηλ: 210/5200106, 210-5284328
Η εξόφληση του δικαιώματος συμμετοχής γίνεται μόνο με κατάθεση στο Λογαριασμό 5050 030221 686 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 123-00-2320-00-1247 ALPHA BANK,ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε μέχρι και 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου (στη συνέχεια στείλτε παρακαλώ το καταθετήριο στο e-mail: education@oikonomotexniki.gr υπ’ όψιν λογιστηρίου).
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν ειδικό πακέτο σημειώσεων & βεβαίωση συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρονται Coffee Breaks

Επιπλέον σεμινάρια